InstagramFacebook

Blogit

Blogi on sivusto, jonne yksityishenkilö tai vaikkapa ryhmä tuottaa sisältöä säännöllisesti omasta aihealueestaan. Myös yrityksillä on omia blogeja heidän omilla verkkosivuillaan, jossa tarjotaan esimerkiksi laajemmin tietoa omista palveluistaan, asiakastarinoista tai muuta yritykseen liittyvää sisältöä. Nykypäivänä blogin teema voi olla käytännössä ihan mitä vain.

Blogit ovat se alusta, josta kaikki alkoi kirjoitetun tekstin ja still-kuvan yhdistelmänä ja joka on koko vaikuttajamarkkinointiskenen “alkulähde.” Ensimmäiset blogit syntyivät Amerikassa jo 1990-luvun loppupuolella termin “weblog” alla, joka synnytti 1999 Suomessakin aikoinaan hyvin suositun Blogger-alustan. Nopeasti jo vuonna 2002 oli syntynyt mammabloggaaja-genre (korrekti termi nykyään perhebloggaajat). Tämä genre syntyi jopa ennen WordPressin lanseerausta vuonna 2003 ja nämä yhdessä Twitterin mikrobloggaamisen kanssa siivittivät blogit suureen nousuun vuoden 2005 jälkeen. (NDMU 2018.)

Vuonna 2009 Suomeen perustettiin ensimmäinen blogiportaali, Indiedays, jonka alle bloggaamaan siirtyi iso osa sen ajan suurimmista nimistä. Nykyään blogiportaaleja Suomessa on heidän lisäkseen jäljellä vain muutama, kuten mm. Vaikuttajamedia, Terve.fi sekä Lily.com.

Sisällysluettelo

error: Hups! Sisällön tulostaminen ja/tai uudelleenkäyttö on kielletty!