InstagramFacebook
Artikkelin Miksi vaikuttajalla kannattaa edelleen olla oma blogi? pääkuva

Miksi vaikuttajalla kannattaa edelleen olla oma blogi?

11.10.2023 / Uutiset, Yleinen

Vaikuttajalla kannattaisi edelleen 2020-luvulla olla oma blogi, sillä se parantaa uskottavuutta ja tukee muita kanavia. Blogilla on tärkeä rooli myös erilaisten sisältöjen elinkaaren kannalta. Nyt Zonerilta käydään vielä tarkemmin läpi, mitä hyötyä blogista on vaikuttajalle ja mitä blogin perustamiseen tarvitaan.

Blogi voi olla pääkanava tai tukikanava

Vaikuttajalle blogi voi toimia joko pääkanava, jonne tuotetaan säännöllisesti uutta sisältöä ja jota markkinoidaan esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa. Vaihtoehtoisesti blogin rooli voi olla myös tukikanavana, jonne kerätään muilla alustoilla julkaistua sisältöä tai lisätään perustiedot vaikuttajasta.

Jos blogi on pääkanava, tulisi uutta sisältöä tietenkin julkaista mahdollisimman tiheästi. Tällöin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota myös hakukoneoptimointiin. Jos taas blogin rooli on ennemmin tukikanavana, voidaan sitä päivittää harvakseltaan ja sinne voidaan upottaa myös sisältöjä muista kanavista.

Miksi blogi kannattaa olla?

Blogi lisää vaikuttajan uskottavuutta, tukee muita kanavia ja voi tuoda lisäarvoa mahdollisille yhteistyökumppaneille. Lisäksi se on kokonaan omassa hallinnassa ja mahdollistaa sisältöjen löydettävyyden sekä säilyvyyden sosiaalisen median kanavia paremmin. Ohessa useampi syy sille, miksi oma blogi kannattaa olla:

1. Uskottavuus

Blogi voi parantaa vaikuttajan uskottavuutta merkittävästi. Blogiin voi lisätä itsestä juuri ne tiedot, jotka halutaan ja antaa ammattimaisen vaikutelman. Kun potentiaalinen kumppani tai vaikka seuraajakin hakee Googlesta nimeäsi, on varmasti parempi, että hän päätyy omaan blogiisi, eikä esimerkiksi jollekin keskustelupalstalle, jossa sinusta puhutaan.

2. Tukee muita kanavia

Oma blogi voi tukea sosiaalisen median kanavia, sillä sinne saapuvaa liikennettä voidaan ohjata eteenpäin omille sosiaalisen median kanaville. Toisaalta taas sosiaalisen median julkaisuista tai esittelytekstistä voidaan ohjata oman blogin puolelle. Parhaassa tapauksessa kanavat tukevatkin tosiaan tehokkaasti ja henkilö viettää luomisesi sisältöjen parissa enemmän aikaa.

3. Tuo lisäarvoa yhteistyökumppaneille

Monille yhteistyökumppaneille blogin olemassaolo voi tuoda merkittävää lisäarvoa, jolloin myös yhteistyön arvo voi nousta. Jos blogi pärjää hyvin hakukoneiden silmissä, sieltä saatu linkki on jo itsessään arvokas yhteistyökumppanille hakukoneoptimoinnin näkökulmasta. Sosiaalisen median päivitykset tarjoavat yleensä lyhyt aikaisempaa hyötyä.

4. Omassa hallinnassa

Blogi on kokonaan vaikuttajan omassa hallinnassa ja sinne voidaan laittaa juuri sellaista sisältöä, kun halutaan. Esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa sisältöformaatit on tyypillisesti tiukasti rajoitettu, eikä sisältöjä myöskään saa haluamaansa järjestykseen. Blogissa sen sijaan voidaan nostaa erillisille sivuille omasta mielestä tärkeimmät asiat, kuten vaikkapa mediakortti ja yhteystiedot.

5. Löydettävyys ja säilyvyys

Blogilla on keskeinen rooli löydettävyyden ja säilyvyyden kannalta. Blogilla on tyypillisesti mahdollista saada näkyvyyttä hakukoneissa merkittävästi paremmin kuin sosiaalisen median kanavilla. Tällä tavalla on mahdollista tavoittaa kokonaan uusia ihmisiä ja hankkia lisää seuraajia myös muihin kanaviin.

Blogin ansiosta näkyvyys ei ole myöskään vain yhden kanavan varassa. Tämä on tärkeää, koska suosituimmat sosiaalisen median kanavat ovat muuttuneet viimeisen viiden vuoden aikana melko nopeasti. Jos kaiken näkyvyyden rakentaa yhden kanavan varaan, mitä jää, jos kanava ei olekaan enää suosittu?

Miten perustat oman blogin?

Blogin perustaminen on helppoa, tarvitset vain verkkotunnuksen ja kotisivutilan.

1. Oma verkkotunnus eli domain

Oma domain kannattaa hankkia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta käyttöönsä saa juuri sellaisen verkkotunnuksen kuin haluaa. Verkkotunnukset ovat aina uniikkeja, eli kahta samanlaista verkkotunnusta ei voi olla olemassa. Verkkotunnus kannattaa hankkia, vaikka käytössäsi olisi jokin blogiportaali, sillä se voidaan myös ohjata osoittamaan siellä olevaan blogiin.

Verkkotunnus on onneksi edullinen hankinta ja ne maksavat yleensä vain muutaman kympin vuodessa. Tarjouksesta ensimmäisen vuoden saa usein alle 10 eurolla.

2. Sopiva kotisivutila

Jos oman blogin haluaa perustaa WordPress-alustalle, tarvitaan siihen kotisivutila. Kotisivutilan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se voi vaikuttaa suoraan esimerkiksi blogin nopeuteen. Useimmille aloitteleville bloggaajille riittää pienin saatavilla oleva webhotellipaketti, joka voidaan toki blogin kasvaessa päivittää helposti isompaan.

*****

Zoner on VAMA Networkin yhteistyökumppani ja tarjoaa jäsenille 20 % alennuksen tietyistä webhotelleistaan.

Näet jäsenenä edun tarkemman tiedot täältä.

error: Hups! Sisällön tulostaminen ja/tai uudelleenkäyttö on kielletty!